“I’ve learned that people will forget what you said.

People will forget what you did.

But people will never forget how you made them feel.”

– Maya Angelou –

Ervaringen van klanten

“ik luister nu beter naar mijn innerlijk gevoel, kies meer voor mezelf en ervaar meer rust in mijn leven”

“In 2017 heb ik aantal coachsessies gehad van Jolanda waarbij we samen hebben gewerkt aan een coachvraag die ik had. Het resultaat van deze gesprekken is dat ik nu beter naar mijn innerlijk gevoel luister, meer voor mezelf kies en meer rust ervaar in mijn leven. Bovendien zijn een aantal lichamelijke klachten die ik had zeer sterk verminderd tijdens de periode van coaching. Kortom ik heb deze gesprekken als zeer waardevol ervaren.

Ik heb Jolanda leren kennen als een enthousiaste warme coach, waarbij ik me snel op me gemak en vertrouwd voelde. Dit was voor mij belangrijk om me veilig te voelen en om me open te kunnen stellen tijdens de gesprekken. Gevoelsmatig vond ik het fijn dat Jolanda ook een achtergrond heeft in de commerciële sector. Ze komt niet zelf met antwoorden op de coachvraag, maar probeert je middels oefeningen en gesprekken te begeleiden op weg naar het antwoord op je vraag. Hiervoor combineert ze een breed scala aan technieken; van sterk theoretische/wetenschappelijke technieken tot meer “softere” oefeningen zoals  ademhalingsoefeningen. Alle oefeningen en gesprekken werden ook gekoppeld aan praktijkvoorbeelden rondom mijn coachvraag, zodat deze oefeningen concreet werden. Deze combinatie heb ik als zeer prettig en zinvol ervaren. Ook was Jolanda altijd erg goed voorbereid op onze gesprekken en konden we daardoor ondanks dat er af en toe wat langere tijd tussen onze gesprekken zat de draad snel weer oppakken.”

Joost

“Ik ben authentieker naar mezelf toe en doe dingen met meer zelfvertrouwen”

“Afgelopen jaar heeft Jolanda mij in een aantal sessies gecoacht. Ten grondslag van deze sessies lag een vraag die ik had en we samen verder hebben uitgediept om tot de daadwerkelijke kern te komen.

Dit kenmerkt de manier waarop Jolanda mij tijdens de sessies heeft begeleid: samen op onderzoek gaan waar het daadwerkelijk over gaat. Dit werd gedaan in een persoonlijke aanpak, waarbij verschillende praktische opdrachten toegepast werden in combinatie met gesprekken waarbij we steeds dichter bij de kern kwamen.

De sfeer en omgeving waarin dit gebeurt is rustig en voelt prettig aan. Dit is naar mijn beleving het belangrijkste; dat je iemand vertrouwt om je bij open te stellen. En dat is waar ik na de intake al een goed gevoel bij had. Jolanda’s aanpak en persoonlijkheid heeft er voor gezorgd dat dit gevoel er altijd is gebleven.

Terwijl mijn initiële coachingsvraag betrekking had op mijn dagelijkse werkzaamheden, merk ik dat de coaching niet alleen daar invloed op heeft gehad. Ook buiten mijn werk om ben ik authentieker naar mezelf toe en doe dingen met meer zelfvertrouwen. Dit heb ik zeker aan de coaching van Jolanda te danken. Daarom zou ik haar ook zeker bij iedereen aanraden die een coachingsvraag heeft.”

Thijs Otten

– Consultant KPN –

“Ze heeft me de kalmte geleerd om die dingen te aanvaarden die ik niet kan veranderen”

“Ik heb zelf contact gezocht met coach Jolanda van Dorst. Ik had bij haar als kraamverzorgende gewerkt en wist daardoor dat zij als coach werkzaam was. Er was bij mij, door omstandigheden, iets geknapt. Ik kon daardoor niet goed meer bij mijn gevoel, verdriet overheerste. Ik kon niet echt meer genieten van wat ik nog wel had.

Jolanda heeft mij op een hele prettige, liefdevolle manier geleerd te accepteren dat prettige maar ook onprettige gevoelens er mogen zijn. Dat je fijne gevoelens mag omarmen, maar zeker ook de onprettige gevoelens. Juist dat laatste heeft me veel geholpen. Ze heeft me de kalmte geleerd om die dingen te aanvaarden die ik niet kan veranderen. Zij deed dit met heel veel toewijding en geduld. Door samen met mij oefeningen te doen en opdrachten mee naar huis te geven. Zij heeft daar verschillende tools voor. Je moet er zelf voor werken maar zij duwt je op een fijne manier de juiste richting op.”

Nelleke van Rijthoven

– Consultatiebureau assistente Careyn –  

“Onze medewerkers vinden dat Jolanda een veilige omgeving creëert zodat persoonlijke groei mogelijk is”

“Ik ervaar de samenwerking met Jolanda als zeer prettig. Ze heeft een goede focus op de klantvraag, waardoor trainingen optimaal op maat worden gedaan. Onze medewerkers vinden dat Jolanda laagdrempelig is, goed luistert en een veilige omgeving creëert zodat persoonlijke groei mogelijk is. Mijn cijfer voor Jolanda is daarom een dikke 9”

Nicole Quadakkers

– Adjunct-directeur Kinderopvang De Bilt –  

“Zij voelde mij goed aan, motiveerde mij en hielp mij om mijn grenzen iets op rekken.”

“Op het moment dat ik de cursus persoonlijke effectiviteit bij Jolanda ging volgen wist ik al dat ik bij mijn toenmalige werkgever weg zou gaan. Ik wilde de training dan ook vooral gebruiken om te kijken naar wat een goede werksituatie voor mij zou zijn en om meer te leren over mijzelf. De groep bestond uit verschillende persoonlijkheden en dit maakte het dan ook een interessante groep om verder te werken en meer inzicht te krijgen in mijzelf en hoe om te gaan met andere personen (en persoonlijkheden). Ik vond de training erg fijn en leerzaam, maar merkte dat ik het af en toe ook moeilijk had omdat het te dicht bij mijn gevoel kwam. Ik heb door de cursus meer inzicht gekregen in mijn persoonlijkheid, in wat een goede werkomgeving voor mij is en hoe ik mijn persoonlijkheid zo goed mogelijk kan inzetten in de communicatie met anderen.

Jolanda betrok iedereen van de groep er goed bij en heeft mij geholpen door goed aan te voelen wanneer wel en niet door te vragen. Dankzij haar heb ik af en toe mijn grenzen durven te verleggen in de cursus en meer gezegd/gedaan dan ik van tevoren verwacht had. Ik vond het erg fijn dat de daaropvolgende coachsessies aangepast waren aan mijn situatie. Wij hebben gewerkt aan o.a.: in het hier en nu leven door o.a. mindfulness, meer zelfacceptatie/zelfvertrouwen krijgen, het bespreken van situaties en hoe daar anders mee om te gaan en omzetten van irrationele gedachten in meer positievere gedachten. Jolanda gaf mij veel ruimte om ook zelf situaties in te brengen en stelde mij veel vragen die mijzelf weer aan het denken brachten.

Ik heb door deze coachsessies veel over mijzelf geleerd. Wat ik vooral fijn vond was het terugkijken op situaties en dan stilstaan bij waarom ik bepaalde dingen dacht en/of deed. Dit maakte mij meer bewust van mijzelf en mijn gedrag. Echter liep ik tegen situaties aan waar zij mij niet mee kon helpen en daarom adviseerde ze mij om als vervolgstap naar een psycholoog te gaan. Ik merkte tijdens de cursus persoonlijke effectiviteit al dat zij mij goed aanvoelde, mij motiveerde en mij hielp om mijn grenzen iets op rekken.  Ook kwam ze zeer betrouwbaar en betrokken over en voelde ik mij op mijn gemak bij haar. Daardoor had ik er vertrouwen in dat zij mij in individuele coachsessies nog meer zou kunnen helpen. En dat vertrouwen heeft ze zeker waargemaakt.”

Tessa

“In de training weet je een veilige en prettige sfeer te creëren, waarin deelnemers (rechters in opleiding) zich op hun gemak voelen en durven leren.”

“Ik vind de samenwerking tussen ons prettig verlopen. We hebben een kort lijntje, waardoor we snel kunnen schakelen en je staat open voor feedback, uitwisseling en gesprek om de training te optimaliseren. De training wordt positief gewaardeerd door de deelnemers (rechters in opleiding). In de training weet je een veilige en prettige sfeer te creëren waarin deelnemers zich op hun gemak voelen en durven leren, dat is voor een training als deze erg belangrijk. Je bent inhoudelijk goed op de hoogte en je hebt vrij snel feeling gekregen met de praktijk van de deelnemers, waardoor je hier in de training op aan kunt sluiten. Het is voor de rio’s een goede opfrissing van hun communicatieve vaardigheden. Na afloop kunnen zij goed inschatten waar zij staan op dat gebied (sterke punten en verbeterpunten), zodat zij weten waar ze in hun opleiding verder aandacht aan kunnen besteden binnen dit thema.”

Nicole van de Sande

– Cursusmanager SSR –

“Dankzij deze training heb ik weer meer handvatten gekregen over hoe ik met negatieve en positieve feedback kan omgaan.”

“Ik heb de training Feedback die je hebt gegeven ervaren als leerzaam en positief. Dankzij deze training heb ik weer meer handvatten gekregen over hoe ik met negatieve en positieve feedback kan omgaan. Het voelde voor mij aan alsof je één van onze collega’s was, alleen was jij dan degene die ons – als wij afdwaalden – weer terug bracht bij waar het eigenlijk om draaide: feedback.”

José Luca

– Administratief medew. Kinderopvang de Bilt –

Ik wil graag met je in gesprek

Inspiratie van mij voor jou!

Schrijf je in voor mijn inspiratiebrief met boeiende verhalen & praktische handvatten voor meer persoonlijke groei.

Inschrijving-nieuwsbrief
Bezig met versturen