“Jezelf kennen is het begin van alle wijsheid”

Aristoteles –

Mijn verhaal

Mijn naam is Jolanda van Dorst, eigenaar van Jolanda van Dorst | Coaching & Ontwikkeling. Gelukkig getrouwd en moeder van drie heerlijke kinderen. Na een loopbaan in de financiële dienstverlening, ben ik sinds 2006 werkzaam als trainer en coach. Dat doe ik met veel plezier en toewijding. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om op cruciale momenten in je leven iemand naast je te hebben, die je op professionele wijze verder helpt.

Zo niet meer!

Jaren geleden stond ik op een punt in mijn leven dat ik erg ongelukkig was in mijn werk. Mijn baan kostte mij meer energie dan het opleverde en ik raakte opgebrand. Dat was het moment dat ik dacht: zo niet meer! Maar hoe dan wel? Ik ben op zelfonderzoek uitgegaan om te ontdekken wie ik ben, wat ik graag wil en waar ik goed in ben.

Evenwichtiger, energieker en gelukkiger

Die zoektocht met hoogte- en dieptepunten heeft mij zoveel opgeleverd! Ik heb veel meer inzicht gekregen in hoe ik in elkaar steek, wat mijn kwaliteiten én valkuilen zijn, waar ik veel energie van krijg en wat ik absoluut niet (meer) wil doen. Mijzelf kennen én accepteren heeft mij een evenwichtiger, energieker en gelukkiger mens gemaakt. Het helpt me bij het maken van belangrijke keuzes in mijn leven en werk. Zo heb ik negen jaar geleden besloten om mijn hart te volgen en te stoppen bij mijn voormalige werkgever in het bankwezen. Ik heb (financiële) zekerheden ingeruild voor het onzekere bestaan als trainer en coach in zelfstandig ondernemerschap (franchise). Ik heb veel trainingen en opleidingen gevolgd en leer nog steeds elke dag. Uiteindelijk heb ik de sprong gewaagd om als ontwikkelcoach verder te gaan onder mijn eigen vlag!

Jouw persoonlijke groei: van binnen naar buiten!

Ik gun het jou ook om jezelf nog beter te leren kennen en te luisteren naar wat je hart je ingeeft. Zodat je keuzes kunt maken die bij je passen. Verschillende mensen zijn een voorbeeld en een inspiratiebron geweest voor mij. Graag ben ik een voorbeeld en die bron van inspiratie voor jou. Ik help je met plezier een stukje op weg in jouw zoektocht naar persoonlijke groei en een evenwichtiger & gelukkiger leven. De (groei)spiraal symboliseert mijn werk: Met aandacht aan de slag van buiten naar binnen, naar jouw kern.  Zodat jij naar buiten toe weer bevlogen, energiek en succesvol kunt zijn, op welk vlak dan ook.

Ja, ik wil graag met je in gesprek

Wat anderen over mij zeggen

Mensen met wie ik samenwerk typeren mij als warm, toegankelijk, enthousiast, betrokken, een goede luisteraar en authentiek. Als iemand die een veilige omgeving creëert en hart heeft voor haar werk en mensen met wie ze werkt.

Lees meer over ervaringen van anderen